newsletter

10 designverktyg vi inte kan leva utan

sep 29, 2016
Av anonym skribent

Vi som arbetar med design på Odd Hill har stor nytta av våra verktyg. Varje delmoment ska stötas och blötas och funderas kring och motiveras. Färger ska jämföras och typsnitt ska väljas och sen ska allt bakas ihop och nå upp till de höga krav vi ställer på oss själva. För att nå de bästa resultaten krävs de bästa verktygen, och här nedan listar jag några av våra absoluta favoriter.

 1. Pexels - pexels.com
  Riktigt högkvalitativa bilder, fria att använda som man vill. Perfekt för användning som placeholders eller för att ge lågbudgetprojektet lite extra känsla.
 2. InVision - invisionapp.com
  Det ultimata verktyget för designpresentation och kollaboration. Dessutom fantastiskt för att ta fram snabba prototyper. Synkar med Sketch, Photoshop, Dropbox, you name it!
 3. Sketch - sketchapp.com
  Just nu det absolut bästa designverktyget för UI och UX design. Helt vektorbaserat och betydligt lättare och smidigare att arbeta med än alternativet Photoshop.
 4. Google Fonts - fonts.google.com
  Googles samling av typsnitt anpassade för webben, helt gratis. Bara att bläddra fram snyggaste typsnittet, klicka i rätt varianter och kör! Du behöver inte ens ladda ner något.
 5. LittleIpsum - dustinsenos.com/littleIpsum
  Platshållartext i menyraden! Bara att välja mellan enstaka ord, meningar eller hela paragrafer. Ett par klick, så har du allt kopierat och färdigt att klistras in.
 6. Muz.li - muz.li
  En träffsäker samling inspiration och designrelaterade artiklar direkt i webbläsaren. Den perfekta startpunkten för alla med intresse av design och tech.
 7. Typewolf - typewolf.com
  Alla de senaste typsnittstrenderna, samlade på ett bra sätt med exempel på typsnittsparningar online. Ett bra ställe att börja på när man ska välja typsnitt till sitt nya projekt.
 8. FramerJS - framerjs.com
  Ett supersmidigt verktyg för oss som tycker det är jättekul att animera! I FramerJS skapar du en interaktiv prototyp med hjälp av coffeescript. Obs: Du kan importera från Sketch!
 9. Slack - slack.com
  Vem använder inte Slack för teamkommunikation idag? Förutom mångsidigheten med den IRC-liknande meddelandetjänsten gillar vi nytänkandet i att Slack kan integreras med det mesta!
 10. Dribbble - dribbble.com
  Dribbble har nu funnits i 7 år och håller fortfarande måttet som den outtömliga inspirationskälla den är. Om inte för inspirationen så för att göda en designers obligatoriska mindervärdeskomplex ;)

Bubblare

 • Material Icons - För att Google = Standard
 • InVision Craft - Glöm Lorem Ipsum
 • Iconfinder - För att ingen hinner designa ikoner
 • Color Hunt - Lite som Pinterest fast för färg
 • Awwwards - Alla de där grymma idéerna du aldrig haft budget nog till att genomföra