Webbstrategi

Webbstrategi

För att sätta den rätta webbstrategin för just er webbplats, app eller digitala produkt gör vi en gemensam analys av era behov, förutsättningar och mål. Vi hjälper dig att göra de val som bäst matchar vad ni vill uppnå. Och det kanske inte är exakt vad ni tänkt er.

Strategisk webbutveckling

Webbstrategi handlar mycket om att fatta beslut. Vad vill vi signalera och vart är vi på väg? Tillsammans går vi igenom dina syften, mål och projektnytta och mappar upp allt vi vet om dina kunder.

Vissa har en mängd data och personas, andra har nästan ingen information alls, och då hjälper vi förstås till att ta fram det vi behöver. Vi vill gärna veta vilka era största utmaningar är och sedan diskutera sätt att hantera dessa.

Vi går också igenom eventuella tankar kring funktioner och design och formulerar den riktning vi vill ta ut samt när vi ska vara klara för lansering.

Webbstrategi i workshop

En del kunder brottas både med det varumärkesbyggande och frågor om utveckling. Här är vi gärna ett stöd och ger förslag på lösningar som ni kanske inte tänkt på.

Andra kunder har stora tekniska utmaningar, exempelvis flera marknader globalt och en webbplats som ska fungera på en rad olika språk med avancerade funktioner och omfattande e-handel.

Oftast sätter vi allt detta i en workshop tillsammans med nyckelpersoner från både er och oss.

Önskar du att vi kopplar på våra samarbetspartners inom content, PR och marknadsföring? Då kan det vara en god idé att boka upp dem redan här.

Innehåll webbstrategisk workshop

I en strategisk workshop tittar vi på era behov tillsammans och mappar upp era tekniska utmaningar. Några exempel på vad vi går igenom i en webbstrategisk workshop:

 1. Er affärsmodell
  Syfte och mål, organisation, implementering i vardagen, användarnas behov, slutkunder.
 2. Projektnytta
  Vad ska vi uppnå? Måltal och KPI:er.
 3. Målgrupp och kundresa
  Vilka är målgrupperna och hur ser deras köpresa ut?
 4. Positionering
  Ert erbjudande och era USP:ar, tjänster eller produkter.
 5. Budget
Element/arrow-return-large Created with Sketch.